Flag

Sárgabarackos eperdzsem

kb. 8 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Sárgabarack és eper páratlan találkozása dzsem formájában
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
800 geper (előkészített)
450 gsárgabarack (előkészített)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A gyümölcsöket megtisztítjuk. Az epret kisebb darabokra vágjuk, a sárgabarackot pedig pépesítjük.

2

Elkészítés

Az eperdarabokat és a sárgabarackpépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.


Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.