Flag

Zamatos eperlekvár

kb. 8 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Jókedv a reggeliző asztal körül
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
2000 geper (előkészítve mérve)
700 - 1000 gcukor
1 csomagDr. Oetker Pektin
1 - 2 tk.Dr. Oetker Citromsav (kb. 5-10 g)
1 késhegynyiDr. Oetker Tartósítószer (tetszés szerint, kb. 1 g)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Pektin
1

Előkészítés

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 2 kg-t kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.

2

Elkészítés

Az epret, a pektint, a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd hozzáadjuk a citromsavat (és a tartósítószert, amennyiben hosszabb ideig szeretnénk a lekvárt eltartani). A lekvárt átkeverjük és az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.