Flag

Kevert bogyós sütemény

kb. 30 szelet
Közepes
60 Perc
Kelt tésztás finomság gyümölcssel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tetejére
150 - 200 gáfonya
125 gpiros ribizli
100 gvaj
75 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
80 - 100 gszeletelt mandula
Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
375 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 dbtojás (M-es)
125 mllangyos tej
50 gRama margarin (lágy)
1 csipet

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.

Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.