Flag

Linzi karácsonyi sütemény

kb. 12 szelet
Közepes
60 Perc
Ünnepi varázslat vaníliával és szilvalekvárral
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
150 gdarált mandula
225 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
100 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 dbtojás (M-es méret)
150 gRama Vajas íz (puha)
1 csipet
A bevonathoz
400 gszilvalekvár

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.

2

Elkészítés

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.

sütés: 40 - 45 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 160 °C


A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.


Bevonat: A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük. Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  • Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.