Flag

Körtés-áfonyás csigák

kb. 12 szelet
Közepes
120 Perc
Kelt tésztás varázslat körtével és áfonyával
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).
Recipe Tips
A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A töltelékhez
2 üvegkörtebefőtt (1 üveg kb. 350-400 g)
50 gaszalt vörösáfonya
1 tasakDr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
50 gcukor
350 mlvíz
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
A kelt tésztához
125 mltej
125 gmargarin
400 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
125 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
A mázhoz
kb. 3 ek.sárgabaracklekvár

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A körtebefőttet lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, simára keverjük, majd megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összekockázott körtét és a vörös áfonyát. Az egészet rövid ideig tovább főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk.

2

Elkészítés

A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 45 - 50 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.

  • A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).
  • A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
  • A sütemény tésztája lefagyasztható.