Flag

Pikáns sajtos-gyümölcsös pite

kb. 20 szelet
Közepes
120 Perc
Ínycsiklandóan pikáns kelt tésztás finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).
Recipe Tips
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A töltelékhez
1 üvegalmabefőtt
1 üvegkörtebefőtt
50 gmargarin
1 üvegalmaszósz (kb. 355 g)
2 ek.kakukkfű (vágott)
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
3 csipet
150 gCheddar sajt
3 ek.búzadara
A kelt tésztához
150 mltej
100 gmargarin
100 gCheddar sajt
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 tk.
2 dbtojás (közepes méretű)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk.

2

Elkészítés

A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, majd a gerezdeket legalább 3 részre vágjuk. Hozzáadjuk az almaszószt, kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a sót. A sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a masszához keverjük. A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük. A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc). A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 35 - 40 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).
  • A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.