Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ribizli-duó

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fertődi finomság

kb. 6 üveg ((200 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ribizli-duó

Az elkészítés:

500 g piros ribizli (előkészítve mérve)
500 g fekete ribizli (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A ribizliket megmossuk, szárukat eltávolítjuk. Kimérünk kétszer 500 g-ot, majd pépesítjük.

2

Elkészítés

A ribizli masszát, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslat

A megmaradt ribizlipépből likőr készíthető. A masszát egy tálban összekeverjük 500 g barna cukorral és 700 ml vodkával. Egy hétig állni hagyjuk, alkalmanként megkeverjük. Majd egy szűrőn keresztül az elkészült likőrt üvegbe töltjük.

A feketeribizlit helyettesíthetjük áfonyával.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből