Flag

Ribizli-duó

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Fertődi finomság piros és fekete riblizvel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítés
500 gpiros ribizli (előkészítve mérve)
500 gfekete ribizli (előkészítve mérve)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
1

Előkészítés

A ribizliket megmossuk, szárukat eltávolítjuk. Kimérünk kétszer 500 g-ot, majd pépesítjük.

2

Elkészítés

A ribizli masszát, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


Javaslat

A megmaradt ribizlipépből likőr készíthető. A masszát egy tálban összekeverjük 500 g barna cukorral és 700 ml vodkával. Egy hétig állni hagyjuk, alkalmanként megkeverjük. Majd egy szűrőn keresztül az elkészült likőrt üvegbe töltjük.