Flag

Körte-szilvadzsem

kb. 8 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
60 Perc
A körte és a szilva páratlan találkozása
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
650 gkörte (előkészítve mérve)
600 gszilva (előkészítve mérve)
1 dbcitrom leve
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A körtét meghámozzuk, finomra vágjuk, és 650 g-t kimérünk belőle. A szilvát megmossuk, elfelezzük, kivesszük a magját, finomra vágjuk, és 600 g-t kimérünk belőle. Kb. a gyümölcsök felét pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket és a citromlevet egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.