Flag

Marcipános muffin

12 darab
Egyszerű
60 Perc
Ínycsiklandó ünnepi csoda-muffin
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Muffin formához, 12-es
12 dbmuffin papír (Ø 5 cm)
Tésztához
75 gDr. Oetker Marcipán
1 dobozDr. Oetker Muffin alappor
125 mlnapraforgóolaj
125 mltej
1 dbtojás (M-es)
0,5 tk.őrölt fahéj
50 gőrölt mandula
Marcipános-tejszínes krémhez
300 mlhideg habtejszín
2 tasakDr. Oetker Habfixáló
75 gDr. Oetker Marcipán
4 ek.forró víz
4 - 5 cseppkeserűmandula aroma
Díszítéshez
1 tasakDr. Oetker Marcipán
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
kb. 3 dbMikado® (csokoládés rudacskák)
zöld ételszínezék

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Habfixáló
Picture - Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
1

Előkészítés

A muffin papírt betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Picture - marcipanos-muffin_step_1

Tészta:
A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A muffin alapport a kimért mennyiségű tejjel, olajjal és a tojással egy magas falú keverőedénybe öntjük. Konyhai robotgép (habverő) segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt marcipánt és a szeletelt mandulát. Rövid ideig keverjük, majd a masszát egy evőkanál segítségével 12 egyenlő részre osztva a sütőformákba helyezzük. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffint megsütjük.


Sütési idő: kb. 20-25 perc


Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!


A muffinokat 5 perc elteltével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Krém:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A marcipánreszeléket forró vízzel és a keserűmandula aromával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszín 1/3 részét, és kb. 1 perc alatt simára keverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A marcipános-tejszínes krémet nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.


Díszítés:
A marcipán felét 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és kevés kakaóban megforgatjuk. A marcipán másik felét ételszínezékkel zöldre színezzük, és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot először golyóvá, majd hegyes kúppá formázzuk. Minden kúpba alulról ½ ½ Mikado®-t szúrunk, majd dekor cukorban megforgatjuk (1. kép).


Picture - marcipanos-muffin_step_2

Muffin díszítés:
A marcipános tejszínt halmokban a muffinokra nyomjuk. Az egyik fenyőfát középre beszúrjuk, és ollóval oldalról bevagdossuk (2. kép), vagy marcipánburgonyát teszünk a krémre. A muffinokat tetszés szerint dekor cukorral díszítjük, és azonnal tálaljuk.