Flag

Leveles tiramisu

kb. 8 adag
Egyszerű
60 Perc
Kényeztető finomság leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Összeállításhoz
20x30 cm jénai tál
Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Tiramisu krémhez
400 gmascarpone
400 mlhabtejszín
2 ek.cukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Ezenkívül
10 - 15 dbbabapiskóta
125 mlkávé (erős)
Díszítéshez
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Picture - Leveles-tiramisu_1

Tészta:
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.

Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép).


Picture - Leveles-tiramisu_2

Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.