Flag

Kis napraforgók almával

8 darab
Közepes
40 Perc
Gyümölcsös csoda leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Tálaljuk tejszínhabbal, amit Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Vanillincukorral verjünk keményre.
Recipe Tips
A sütemény lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
A tetejére
2 dbalma (kisebb méretű, kb. 250-300 g)
1 - 2 ek.20%-os tejföl
1 tk.gyümölcsdzsem (pl. sárgabarack)
A kenéshez
2 ek.gyümölcsdzsem

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

Az almákat megmossuk, negyedeljük, majd kivágjuk a közepüket és vékony szeletekre vágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.


Elkészítés
Picture - napraforgo1.jpg

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 darab (kb. 12 cm Ø) korongot szaggatunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és további 2 korongot szaggatunk belőle. A korongokra ollóval kis cakkokat vagdosunk, hogy napformákat kapjunk. A cakkok végei legyenek hegyesek. A napocskákat a sütőpapírral együtt egy tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük.


Picture - napraforgo2.jpg

Töltelék: A tejfölt összekeverjük a gyümölcsdzsemmel, majd mindegyik napformára teszünk 1-1 kis adagot, és a forma tetején elkenjük. Az almaszeleteket napsugárformában a tésztadarabokra tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 160 °C


A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.


Kenés: A gyümölcsdzsemet szitán keresztül átnyomkodjuk, és sütőecset segítségével megkenjük vele a forró süteményeket.


A süteményt hagyjuk kihűlni.

  • Tálaljuk tejszínhabbal, amit Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Vanillincukorral verjünk keményre.
  • A sütemény lefagyasztható.