Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Kis napraforgók almával

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Gyümölcsös csoda

8 darab

Kis gyakorlat szükséges 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kis napraforgók almával

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A tetejére:

2 db alma (kisebb méretű, kb. 250-300 g)
1 - 2 ek. 20%-os tejföl
1 teáskanál gyümölcsdzsem (pl. sárgabarack)

A kenéshez:

2 ek. gyümölcsdzsem

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az almákat megmossuk, negyedeljük, majd kivágjuk a közepüket és vékony szeletekre vágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 darab (kb. 12 cm Ø) korongot szaggatunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és további 2 korongot szaggatunk belőle. A korongokra ollóval kis cakkokat vagdosunk, hogy napformákat kapjunk. A cakkok végei legyenek hegyesek. A napocskákat a sütőpapírral együtt egy tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük.

Töltelék: A tejfölt összekeverjük a gyümölcsdzsemmel, majd mindegyik napformára teszünk 1-1 kis adagot, és a forma tetején elkenjük. Az almaszeleteket napsugárformában a tésztadarabokra tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 Perc(ek)

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Kenés: A gyümölcsdzsemet szitán keresztül átnyomkodjuk, és sütőecset segítségével megkenjük vele a forró süteményeket.

A süteményt hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből