Flag

Sörkenyér két töltelékkel

kb. 24 szelet
Közepes
120 Perc
Fenséges falatok kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A pikáns kenyerek fagyaszthatók.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tepsihez
sütőpapír
A tésztához
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 tk.
50 glágy margarin
330 mlsör
Töltelék 1
50 gaszalt szilva (magozott)
kb. 200 gjuhsajt (vagy fetasajt)
kb. 100 gszeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)
Töltelék 2
kb. 125 gvékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
kb. 150 gEdami sajt

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Elōkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.


Töltelékek: Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk. A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.


Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen step 1 var ausschnitt.jpg

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe.


Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen step 2 ausschnitt.jpg

A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük.


A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 28 - 33 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


A kenyereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.

  • A pikáns kenyerek fagyaszthatók.