Flag

Mini gyümölcskenyér

kb. 60 darab
Közepes
100 Perc
Gyümölcsös falatok naranccsal és vaníliával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
100 gkandírozott narancshéj
100 gkandírozott citromhéj
100 gmazsola
2 ek.rum
200 mltej
75 glágy vaj vagy margarin
400 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
100 gszeletelt mandula
75 gcukor
2 tk.Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
1 kk.őrölt fahéj
0,5 kk.őrölt szegfűszeg
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 csipet
Kenéshez és szóráshoz
kb. 75 - 100 gvaj
kb. 50 - 100 gporcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A mazsolát rumba áztatjuk. A szeletelt mandulát a zacskójában sodrófa segítségével összetörjük.

2

Tészta

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrot, a fűszereket, a sót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül enyhén lisztezett munkafelületen a mazsolát és a száraz gyümölcsöket belegyúrjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen két részre vesszük, majd egyenként kb. 4 cm átmérőjű hengerekké formázzuk. Egy tésztakártyával jó hüvelykujj szélességű darabokat vágunk. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, letakarva meleg helyen tovább kelesztjük (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C

3

Kenés és szórás

A vajat megolvasztjuk. A süteményt rögtön sütés után megkenjük vele, porcukorral megszórjuk és rácson hagyjuk kihűlni.