Almás túrótorta

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Páratlan ízkombináció almával és túróval

kb. 24 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almás túrótorta

A 40x30 cm-es magasfalú tepsihez:

sütőpapír

A tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g lágy margarin
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 db tojás (közepes méretű)
100 ml tej

A tészta tetejére:

1,5 kg alma
4 db tojásfehérje (közepes méretű)
150 g cukor
4 db tojássárgája (közepes méretű)
750 g túró (sovány)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tk. őrölt fahéj
200 g habtejszín
50 ml tej
3 ek. Dr. Oetker Étkezési keményítő

A díszítéshez:

kb. 100 g eperlekvár (lágy)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.

A tészta tetejére: Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk.

Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük. A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.

A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 45 - 50 perc

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.

Kiszúráshoz használhatunk almaforma helyett más, például szívformát is.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív

Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem