Flag

Almás túrótorta

kb. 24 darab
Közepes
60 Perc
Páratlan ízkombináció almával és túróval
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A 40x30 cm-es magasfalú tepsihez
sütőpapír
A tésztához
375 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
50 glágy margarin
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
2 dbtojás (közepes méretű)
100 mltej
A tészta tetejére
1,5 kgalma
4 dbtojásfehérje (közepes méretű)
150 gcukor
4 dbtojássárgája (közepes méretű)
750 gtúró (sovány)
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
2 tk.őrölt fahéj
200 ghabtejszín
50 mltej
3 ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
A díszítéshez
kb. 100 geperlekvár (lágy)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.


Picture - Herbstlicher Apfel-Käsekuchen step 1_563764.jpg

A tészta tetejére: Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk.


Picture - Herbstlicher Apfel-Käsekuchen step 2_563765.jpg

Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük. A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.


A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 45 - 50 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.