Flag

Kókuszos pálmalevelek

kb. 20 darab
Közepes
40 Perc
Kókuszos kényeztetés leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
2 dbtojásfehérje (M-es)
1 csipet
80 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
60 gkókuszreszelék
Kenéshez
1 dbtojássárgája (M-es)
némivíz
Díszítéshez
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét
aprított pisztácia

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Picture - kokuszos-palmalevelek_1

Töltelék: A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a vanillincukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen eloszlattuk a habba.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is (1. ábra).


Picture - kokuszos-palmalevelek_2

A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk (2. ábra). A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. 
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Sütés után sütőrácson hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a csokoládémázat.


Díszítés

A tortabevonót egy tálba daraboljuk, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt pálmaleveleket félig a masszába mártjuk, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával.