Flag

Almás – tejfölös szelet

kb. 20 szelet
Közepes
90 Perc
Ínycsiklandó falatok kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
Recipe Tips
A sütemény lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kelt tésztához
125 mltej
75 gmargarin
375 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
80 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 dbtojás (közepes méretű)
A töltelékhez
1 - 1,5 kgalma (piros héjú)
400 gtejföl
200 gporcukor
100 gmandulaforgács
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő.


A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
  • A sütemény lefagyasztható.