Flag

Almás kuglóf

kb. 20 szelet
Közepes
120 Perc
Ínycsiklandó tavaszi klasszikus
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kuglófformához (22 cm ᴓ), pl. Dr. Oetker
kevészsiradék
kevésbúzaliszt
Almás töltelékhez
kb. 600 galma
2 ek.cukor
1 tk.őrölt fahéj
Tésztához
150 mltej
125 glágy vaj vagy margarin
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
100 gcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet
2 dbtojás (M-es)
Díszítéshez
125 gporcukor
1 - 2 ek.almalé
marcipán virágok

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd állni hagyjuk.

2

Elkészítés

Tészta:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.

A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőformát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Az almakockákat szűrőn lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és négyzet alakúra (kb. 50 x 50 cm) nyújtjuk. Az almakockákat elosztjuk a tésztán, közben a széleken kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát szorosan feltekerjük. A tésztahengert az illesztéssel lefelé a formába tesszük, és kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd a formát sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, az alma levével és esetleg egy kis vízzel sűrű mázzá keverjük. A mázat kanállal elosztjuk a süteményen. A nedves mázba marcipánvirágokat nyomunk, majd a mázat hagyjuk megszilárdulni.