Flag

Eper–multivitamin lekvár

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
A nyár büszkesége illatos eperrrel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Fagyasztott eperrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
700 gföldieper (előkészítve mérjük le)
250 mlmultivitaminos gyümölcslé (100%-os)
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 2:1
400 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
1

Előkészítés

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk. A gyümölcsléből 250 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Az epret és a gyümölcslevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a dzsemfixet és a kimért cukrot. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • Fagyasztott eperrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.