Flag

Vegán vaníliás kifli

kb. 80 darab
Egyszerű
40 Perc
Karácsonyi klasszikus vegán módra
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
200 gbúzaliszt
1 késhegynyiDr. Oetker Sütőpor
100 gnádcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 gRama margarin laktózmentes
75 gDr. Oetker Creme VEGA
100 gőrölt mandula vagy dió
1 tk.Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
Díszítéshez
75 - 100 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Creme VEGA
1

Előkészítés

Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.


Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.


Sütési idő: kb. 13-15 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.