Flag

Vörösboros kuglóf

kb. 16 szelet
Egyszerű
100 Perc
Ünnepi klasszikus újszerű megközelítésben
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kuglóf formához (22 cm Ø)
kevészsiradék
Tésztához
300 gRama margarin (lágy)
150 gcukor
2 tasakDr. Oetker Vanillincukor
2 tk.Dr. Oetker Aroma Rum
5 dbtojás (M-es)
300 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Sütőpor
1 tk.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tk.őrölt fahéj
125 mlvörösbor
100 gőrölt mandula vagy mogyoró
100 gcsokoládé csepp
Mázhoz
200 gporcukor
kb. 3 - 4 ek.vörösbor
Díszítéshez
Dr. Oetker Dekorcukrok (ízlés szerint)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Aroma Rum
Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A kuglófformát margarinnal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a rumot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, majd a vörösborral felváltva 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül előbb a mandulát, majd a csokoládé cseppeket röviden, óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és legalább 30 percig hűlni hagyjuk.

Máz:
A porcukrot átszitáljuk és a vörösborral sűrű mázzá keverjük. A mázzal leöntjük a még meleg kuglófot, tetszőlegesen megszórjuk dekorcukorral, majd hagyjuk megszilárdulni.