Flag

Szeder-sárgabarack lekvár

kb. 5 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Bámulatos csemege gyümölcsökből
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A szeder lekvárhoz
750 gszeder (előkészítve mérjük le)
1 csapott tk.Dr. Oetker Citromsav (5 g)
0,5 csomagDr. Oetker Befőzőcukor 4:1 (250 g)
A sárgabarack lekvárhoz
750 gsárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 csapott tk.Dr. Oetker Citromsav (5 g)
0,5 csomagDr. Oetker Befőzőcukor 4:1 (250 g)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1 (250 g)
Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1 (250 g)
1

Előkészítés

A szedret a szárától megtisztítjuk, megmossuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Kimérünk 750 g-ot, és pépesítjük.

2

Elkészítés

Szeder lekvár: A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.


Sárgabarack lekvár: A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.

  • Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.