Flag

Sárgabarack-őszibarack lekvár

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Üde nyári ínyencség gyümölcsökből
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A főzés után adhatunk 2 evőkanál málnapálinkát is a lekvárhoz.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
400 gsárgabarack (előkészítve mérjük le)
300 gőszibarack (előkészítve mérjük le)
200 mlmultivitaminos gyümölcslé
2 csapott tk.Dr. Oetker Citromsav (10 g)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

Az őszibarackot és a sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az őszibarackból 300 g-ot, a sárgabarackból 400 g-ot kimérünk. A multivitamin gyümölcsléből 200 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket, a gyümölcslét és a citromsavat egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet, majd jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • A főzés után adhatunk 2 evőkanál málnapálinkát is a lekvárhoz.