Flag

Rózsaszirmos eperzselé

kb. 5 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Reggeli a rózsakertben eperből
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A bort helyettesíthetjük almalével is.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
kb. 10 dbrózsaszirom
500 gföldieper (előkészítve, lemérve)
1 dblime leve
100 mlRosé bor
650 mlalmalé (szűrt)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A rózsaszirmokat megtisztítjuk, rövid ideig megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. A földiepret megmossuk, megpucoljuk, pépesítjük, majd 500 g-ot kimérünk. A szirmokat és az epret egy tálba tesszük. A lime levét, a bort és az almalevet egy főzőedényben felforraljuk, majd a szirmokra öntjük és elkeverjük. Egy evőkanál segítségével a szirmokat a folyadékban picit megnyomkodjuk. Az alaplevet hagyjuk kihűlni, majd lefedve min. 12 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

2

Elkészítés

Az alaplevet egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk és a levét felfogjuk. A levet a dzsemfix-szel jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • A bort helyettesíthetjük almalével is.