Flag

Réteges sárgabarack-málna dzsem

kb. 7 üveg ((300 ml-es))
Egyszerű
60 Perc
Fenséges gyümölcsök páratlan találkozása
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Sárgabarack dzsemhez
1000 gsárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 gcukor
0,5 csomagDr. Oetker Pektin (10 g)
1 tk.Dr. Oetker Citromsav (kb. 5 g)
1 késhegynyiDr. Oetker Tartósítószer (kb. 0.5 g, tetszés szerint)
Málna dzsemhez
1000 gmálna (előkészítve, lemérve)
400 gcukor
1 tasakDr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
0,5 csomagDr. Oetker Pektin (10 g)
1 tk.Dr. Oetker Citromsav (kb. 5 g)
1 késhegynyiDr. Oetker Tartósítószer (kb. 0.5 g, tetszés szerint)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Pektin (10 g)
Picture - Dr. Oetker Pektin (10 g)
1

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.

2

Elkészítés

Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.


Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.