Flag

Rénszarvas muffinok

kb. 12 darab
Közepes
40 Perc
Játékos finomság színes díszítéssel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A marcipánt dekor toll segítségével ragasztjuk fel a muffinra.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
175 gbúzaliszt
2 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
125 gporcukor
3 dbtojás (közepes méretű)
175 mlolaj
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
100 gcsokoládé
A díszítéshez
2 - 3 csomagDr. Oetker Marcipán (300-450 g)
némiDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
némiszínes cukorka
Ezenkívül
24 dbfogpiszkáló

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kevert tészta: Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 22 - 25 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.


Picture - Rentier-Schoko-Muffin-01.jpg

Díszítés: A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcián masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. (1. kép)


Picture - Rentier-Schoko-Muffin-02.jpg

Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk. (2. kép)

  • A marcipánt dekor toll segítségével ragasztjuk fel a muffinra.