Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Kovászos fonat

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ízletes, omlós finomság Dr. Oetker Szárított rozskovásszal

12 adag

Könnyen elkészíthető 90 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kovászos fonat

Hozzávalók:

tepsi (kb. 35 x 40 cm)

Tésztához:

500 g búzaliszt
2 csapott tk.
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 db tojás (M-es)
300 ml langyos tej
50 g margarin (olvasztott)

Tetejére:

1 db felvert tojás
só (durva szemű)
egész mák

Elkészítés

Elkészítés

1

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a tojást, tejet és a margarint, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.

2

A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

3

A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

4

Hagyja lehűlni a fonatokat.