Flag

Karácsonyi sütemény

kb. 18 szelet
Egyszerű
60 Perc
Az ünnepi asztal legszebb dísze
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Csatos tortaformához (26 cm Ø)
sütőpapír
csillag kiszúró (különböző méretű)
Tésztához
100 gDr. Oetker Marcipán
250 glágy vaj vagy margarin
200 gbarna cukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet
5 dbtojás (M-es)
250 gbúzaliszt
2 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
1 tk.őrölt fahéj
0,5 kk.őrölt szegfűszeg
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
20 gDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
100 gaprított mandula
75 gcsokoládé csepp
Mázhoz és díszítéshez
kb. 100 gDr. Oetker Marcipán
2 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekorcukrok

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.


Sütési idő: kb. 45-50 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.


Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.


Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.


Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.