Flag

Fahéjas duplacsiga

10 darab
Közepes
100 Perc
Páros ízélmény fenséges kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
250 mltej
50 gRama margarin
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 dbtojás (M-es)
1 csipet
Töltelékhez
50 gRama margarin (lágy)
130 gbarna cukor
2 tk.őrölt fahéj
Öntethez
200 mlhabtejszín
65 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő

Tészta: A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lett (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.


Picture - fahejas_duplacsiga_1

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd téglalap alakúra (kb. 40x30 cm) nyújtjuk. A lágy margarint elkenjük a tésztán, majd az összekevert barna cukros fahéjjal egyenletesen megszórjuk. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük, és a vágott felével lefelé fordítjuk. A tésztahengert kb. 10 egyforma vastag szeletre vágjuk. Minden szeletet középen fentről háromnegyed részig bevágjuk (1. kép).


Picture - fahejas_duplacsiga_2

Ezt követően egyenként oldalra széthajtjuk, és a tepsibe tesszük (2. kép). Még egy keveset kelni hagyjuk (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Öntet: A tejszínt és a cukrot magasfalú edénybe öntjük, és felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű öntetté főzzük, közben időnként megkeverjük. A fahéjas csigát sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A forró tekercseket bőven megkenjük az öntettel, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.