Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Citromos koronák

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Leveles tésztás varázslat

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Citromos koronák

Tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

Citromos krémhez:

60 ml citromlé
60 ml víz
60 g cukor
1 ek. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
0,5 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
20 g Rama Vajas íz

Díszítéshez:

némi feketeáfonya
néhány citromkarika (négybe vágva)

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát kisimítjuk és kiszúrunk 12 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagformát. A csillagokat enyhén margarinozott muffinsütő mélyedéseibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém: A citromlevet egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a pudingport és a reszelt citromhéjat. Az egészet felfőzzük, majd a főzőlapról lehúzva hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. Miután a krém kihűlt, egy habverővel fellazítjuk, csillag végű nyomózsákba töltjük és a kihűlt koronákba töltjük. A süteményt ízlés szerint fekete áfonyával és citromszelettel díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből