Flag

Citromos koronák

kb. 12 darab
Egyszerű
40 Perc
Leveles tésztás varázslat citromhéjjal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Citromos krémhez
60 mlcitromlé
60 mlvíz
60 gcukor
1 ek.Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
0,5 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
20 gRama Vajas íz
Díszítéshez
némifeketeáfonya
néhánycitromkarika (négybe vágva)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

A leveles tésztát kisimítjuk és kiszúrunk 12 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagformát. A csillagokat enyhén margarinozott muffinsütő mélyedéseibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 180 °C


Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Krém: A citromlevet egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a pudingport és a reszelt citromhéjat. Az egészet felfőzzük, majd a főzőlapról lehúzva hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. Miután a krém kihűlt, egy habverővel fellazítjuk, csillag végű nyomózsákba töltjük és a kihűlt koronákba töltjük. A süteményt ízlés szerint fekete áfonyával és citromszelettel díszítjük.