Flag

Gyömbéres eperdzsem

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Eperdzsem egy csipetnyi gyömbérrel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Friss gyömbér helyett használhatunk apróra vágott kandírozott gyömbért is.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A dzsemhez
1000 gföldieper (előkészítve mérjük le)
30 gfriss gyömbér
350 gcukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

2

Elkészítés

A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • Friss gyömbér helyett használhatunk apróra vágott kandírozott gyömbért is.