Flag

Kovászos fonat

kb. 12 darab
Egyszerű
90 Perc
Ízletes, omlós finomság Dr. Oetker Szárított rozskovásszal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Hozzávalók
tepsi (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához
500 gbúzaliszt
2 csapott tk.
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 tasakDr. Oetker Szárított rozskovász
1 dbtojás (M-es)
300 mllangyos tej
50 gmargarin (olvasztott)
Tetejére
1 dbfelvert tojás
só (durva szemű)
egész mák

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
Picture - Dr. Oetker Szárított rozskovász
1

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a tojást, tejet és a margarint, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.

2

A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

3

A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

4

Hagyja lehűlni a fonatokat.