Flag

Év végi szerencsehozó süti

kb. 8 darab
Egyszerű
40 Perc
Szerencsét hozó finomság Szilveszterre
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta (275 g)
Pesztós töltelékhez
20 gfriss bazsalikom levél
0,5 dbcitrom leve
50 gmozzarella sajt (reszelt)
10 greszelt parmezán
1 gerezdfokhagyma
1 csipet
1 csipetfehér bors
20 gfenyőmag
20 mlolívaolaj
Kenéshez
1 dbfelvert tojás (M-es)
Mártogatáshoz
1 pohárDr. Oetker Creme VEGA

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Creme VEGA
1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Töltelék:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.


Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.


Sütési idő: kb. 15-17 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!