Adatvédelem és cookie-k a Dr. Oetker honlapján

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat („sütiket”) használunk, melyről részletesebben a következő linkre kattintva tájékozódhat. Böngészése folytatásával elfogadja a cookie-k használatát.

Befőzőcukor Sztíviával

Befőzőcukor Sztíviával

A Dr. Oetker befőzőszerekben a természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 1-3 percre rövidítsük. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.

A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával terméket a gyümölcsösen édes lekvárokhoz és dzsemekhez ajánljuk, melyek a hagyományos elkészítéshez képest kevesebb kalóriát tartalmaznak. A termékben a cukor egy részét a természetes édesítőszerként ismert sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. A termékben lévő sztívia 150 g cukrot vált ki, így akár 30%-al csökkenthető a befőzött lekvár cukortartalma.

Mi a sztívia?

A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.

Mindössze 1000 g gyümölcs hozzáadását igényli, felhasználásával különösen magas gyümölcstartalmú lekvárt, dzsemet kapunk - ideális a kezdő háziasszonyoknak is.

A sikert a Dr. Oetker márkanév garantálja!

Allergén összetevők

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy ez a termék olyan allergén vagy egyéb összetevőt tartalmaz, amit a jogszabályok szerint kötelezően ki kell emelni. A termék a következő allergéneket tartalmazza:

Glutént tartalmazó gabonafélék (nyomokban tartalmazhatja)
Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt is)


Az itt megjelölt információk tájékoztató jellegűek, kérjük, hogy a termék megvásárlásakor minden esetben tájékozódjon a csomagolóanyagon feltüntetett allergénekről!

Átlagos tápértékadatok Befőzőcukor Sztíviával

Átlagos tápértékadatok:

  100 g befőzőcukorban

100 g elkészített lekvárban**

%*
Energia 1660 kJ
391 kcal
609 kJ
144 kcal
7
Zsír
amelyből telített zsírsavak
0,1 g
0,1 g
0,3 g
0,0 g
< 1
0
Szénhidrát
amelyből cukrok
95 g
95 g
32 g
32 g
12
36
Fehérje 0,0 g 0,7 g 1
0,10 g 0,03 g 1

* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
**Átlagos tápértékadatok különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva

További adatok a termékről

Töltőtömeg: 350g