Cookie-k használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal cookie-kat helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a cookie-kra vonatkozó figyelmeztetést, az a cookie-k alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A cookie-kkal és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Befőzőcukor Sztíviával

Befőzőcukor Sztíviával

A Dr. Oetker befőzőszerekben a természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 1-3 percre rövidítsük. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.

A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával terméket a gyümölcsösen édes lekvárokhoz és dzsemekhez ajánljuk, melyek a hagyományos elkészítéshez képest kevesebb kalóriát tartalmaznak. A termékben a cukor egy részét a természetes édesítőszerként ismert sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. A termékben lévő sztívia 150 g cukrot vált ki, így akár 30%-al csökkenthető a befőzött lekvár cukortartalma.

Mi a sztívia?

A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.

Mindössze 1000 g gyümölcs hozzáadását igényli, felhasználásával különösen magas gyümölcstartalmú lekvárt, dzsemet kapunk - ideális a kezdő háziasszonyoknak is.

A sikert a Dr. Oetker márkanév garantálja!

Allergén összetevők

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy ez a termék olyan allergén vagy egyéb összetevőt tartalmaz, amit a jogszabályok szerint kötelezően ki kell emelni. A termék a következő allergéneket tartalmazza:

Glutént tartalmazó gabonafélék (nyomokban tartalmazhatja)
Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt is)


Az itt megjelölt információk tájékoztató jellegűek, kérjük, hogy a termék megvásárlásakor minden esetben tájékozódjon a csomagolóanyagon feltüntetett allergénekről!

Átlagos tápértékadatok Befőzőcukor Sztíviával

Átlagos tápértékadatok:

  100 g befőzőcukorban

100 g elkészített lekvárban**

%*
Energia 1660 kJ
391 kcal
609 kJ
144 kcal
7
Zsír
amelyből telített zsírsavak
0,1 g
0,1 g
0,3 g
0,0 g
< 1
0
Szénhidrát
amelyből cukrok
95 g
95 g
32 g
32 g
12
36
Fehérje 0,0 g 0,7 g 1
0,10 g 0,03 g 1

* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
**Átlagos tápértékadatok különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva

További adatok a termékről

Töltőtömeg: 350g