Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Zablisztes kenyér

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Tápláló, rostdús kenyér tönkölyliszttel, zabpehellyel és zabpehelyliszttel.

kb. 12 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Zablisztes kenyér

Tésztához:

250 g búza kenyérliszt
125 g zabpehelyliszt
125 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g nagy szemű zabpehely
1 ek. só (kb. 10 g)
1 tk. cukor (kb. 7 g)
kb. 380 ml meleg víz
4 ek. napraforgóolaj

Szóráshoz:

1 ek. nagy szemű zabpehely

Elkészítés

Elkészítés

1

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a zabpelyhet, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Ha szükséges, dagasztás közben még adunk hozzá kevés meleg vizet. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. 

2

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és ovális formájú, 2 cm magas cipót formázunk belőle. A cipót sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel 4 helyen (max. 1 cm mélyen) bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

3

Sütés előtt a kenyér tetejét lekenjük vízzel, és megszórjuk a zabpehellyel. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, a kenyeret megsütjük. A sütési idő első 30 perce után a sütő hőmérsékletét mérsékeljük: alsó és felső sütés: kb. 190 °C, légkeveréses sütés: kb. 170 °C.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C

Sütési idő kb. 50 perc

4

A kenyeret rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. 

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenyér tetejét napraforgómaggal is megszórhatjuk.