Flag

Szilvalekvár bourbon vaníliával

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Az édes és fűszeres ízvilág tökéletes találkozása egy fenséges lekvárban
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1 kgszilva
250 gcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 4:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
1

Előkészítés

A megtisztított, kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a bourbon vaníliás cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.


Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.