Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Sajtos tekeredő

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan sajtos finomság

kb. 15 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sajtos tekeredő

A túrós tésztához:

300 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott tk. cukor
1 teáskanál
125 g sovány túró
100 ml víz
100 ml olaj

A töltelékhez:

1 db kisebb póréhagyma (kb. 200 g)
1 pohár tejföl (140 g, 20%-os zsírtartalmú)
200 g Gouda sajt (szeletelve)
200 g füstölt sonka (pl. Serrano, szeletelve)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A póréhagymát vékony karikára vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk sokáig, mert a massza ragadni fog.) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 45x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztát a tejföllel megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a sajttal, sonkával és a póréhagymával. A tésztalapot mindkét végétől (hosszabbik oldalon, a tészta közepéig) feltekerjük. A hengert kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

Ha megsült, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A sütemény melegen a legfinomabb.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek
sütnijó! - A sütibarátok közössége
Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből