Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Paradicsom-paprika salsa

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tüzes belépő

kb. 7 üveg ((200 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Paradicsom-paprika salsa

Az elkészítéshez:

1000 g paradicsom (előkészítve mérjük le)
600 g sárga paprika (előkészítve mérjük le)
200 g vöröshagyma
2 db chili paprika
2 ek. olaj
50 ml almaecet
1,5 teáskanál
kevés őrölt bors
250 g cukor
10 g Dr. Oetker Citromsav (kb. két teáskanál)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A papri-kát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra kockázzuk. (Mivel a chili paprika igen erős, ajánlatos a tisztításához gumikesztyűt viselni.) Az almaecetből 50 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Az olajat egy főzőedényben felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, és rövid ideig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összekeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és kb. a felét pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és további keverés mellett 10 percig zubogva forrni hagyjuk. A tűzről levéve azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből