Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Nugátos mini torták

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mogyorós varázslat

kb. 24 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Nugátos mini torták

A muffin formához (mini 24 darabos):

kevés zsiradék
kevés búzaliszt

Tésztához:

200 g búzaliszt
0,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es)
80 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

75 g Dr. Oetker Aprított mogyoró
125 g mazsola
2 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
100 g mogyorós nugát csokoládé
0,5 teáskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A muffin formát kivajazzuk, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A mazsolát a rum aromába áztatjuk.

2

Tészta

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.

3

Töltelék

A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

sütés: kb. 15 - 18 Perc(ek)

A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).

4

Díszítés

A süteményt porcukorral megszórjuk.

Kiszúráshoz használhatunk megfelelő átmérőjű poharat vagy csészét is.

A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből