Flag

Nugátos mini torták

kb. 24 darab
Közepes
60 Perc
Mogyorós varázslat citromhéj illatával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A muffin formához (mini 24 darabos)
kevészsiradék
kevésbúzaliszt
Tésztához
200 gbúzaliszt
0,5 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
80 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 dbtojás (M-es)
80 glágy vaj vagy margarin
Töltelékhez
75 gaprított mogyoró
125 gmazsola
2 tk.Dr. Oetker Aroma Rum
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
100 gmogyorós nugát csokoládé
0,5 tk.őrölt fahéj
Díszítéshez
kevésporcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Aroma Rum
1

Előkészítés

A muffin formát kivajazzuk, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A mazsolát a rum aromába áztatjuk.

2

Tészta

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.

3

Töltelék

A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.

sütés: kb. 15 - 18 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).

4

Díszítés

A süteményt porcukorral megszórjuk.