Flag

Nugátos kiflik

64 darab
Egyszerű
60 Perc
Ínycsiklandó mogyorós finomságok
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
300 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
150 gtejföl 20%-os
100 glágy vaj
50 gmogyoró (őrölt, pörkölt)
Töltelékhez
150 gmogyorós nugát csokoládé
Ezenkívül
kevésvíz
kb. 50 gmogyoró (őrölt, pörkölt)
kevésporcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A nugátos csokoládét 64 darab téglalapra (kb. 2x1 cm) vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.


Picture - Nugátos kiflik_1

Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép).


Picture - Nugátos kiflik_2

A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.


Sütési idő: kb. 20-25 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.


Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.