Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mogyoró-mókusok

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Dekoratív karácsonyi finomságok

kb. 25 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mogyoró-mókusok

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúró (mókus formájú, kb. 5x8 cm)

Tésztához:

100 g Dr. Oetker Aprított mogyoró
250 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
1 db tojás (M-es)

Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
25 g Dr. Oetker Marcipán massza
kb. 25 g egész mogyoró

Elkészítés

Elkészítés

1

Tészta

Az aprított mogyorót megőröljük kb. 1 evőkanállal leveszünk, és félretesszük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába tekerve kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a motívumokat kiszúrjuk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

2

Díszítés

A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk. Egy kis sarkot levágunk. A kekszek felére kevés tortabevonóval mókusfarkat rajzolunk, és őrölt mogyoróval megszórjuk. 1-1 kekszet egy adag tortabevonóval összeragasztunk. A marcipánból kis golyókat formázunk a szemnek és dekortollal díszítjük. A kezébe tortabevonóval egész mogyorókat ragasztunk és tetszés szerint rágófogakkal dekoráljuk. A tortabevonót hagyjuk kihűlni.

Jól záró dobozban a kekszek kb. 2 hétig tárolhatók.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből