Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mézeskalács-figurás torta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Dekoratív tortacsoda

kb. 10 szelet

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézeskalács-figurás torta

Csatos tortaformához (20 cm ø):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúró (erdei állatos)

Piskótatésztához:

3 db tojás (M-es)
3 ek. forró víz
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kávéskanál őrölt fahéj
0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint őrölt gyömbér

Gyúrt tésztához:

140 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
1 kávéskanál őrölt fahéj
0,5 kávéskanál szegfűszeg

Töltelékhez:

kb. 300 g vörös áfonya dzsem
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Bevonáshoz:

1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-Vaníliás Tortakrém
200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Piskótatészta

A tojásokat meleg (nem forrásban lévő) vízzel egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben a cukrot és a vanillincukrot beleszórjuk, és a masszát további 2 perc alatt felverjük. A lisztet a sütőporral, az étkezési keményítővel, a kakaóporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton a masszába keverjük. A tésztát a csatos tortaformában elsimítjuk. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

A csatos tortaforma szélét leoldjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral letakart rácsra borítjuk. A forma alját eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát megtisztítjuk, majd az alját kivajazzuk.

3

Gyúrt tészta

A tepsit sütőpapírral béleljük. A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 1/3 részét enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Kiszúrókkal különböző erdei állatos motívumot szúrunk ki, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 8 - 10 Perc(ek)

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A maradék tésztát a formában tortalappá nyomkodjuk, és villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 Perc(ek)

A tortaforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot hosszú késsel leválasztjuk a tortaforma aljáról, de a formával együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

4

Töltelék

A gyúrt tésztából készült tortalapot egy tortatálra tesszük, és 1 evőkanál dzsemmel megkenjük. A piskóta tortalapot kétszer átvágjuk vízszintesen, és az alsót a gyúrt tortalapra tesszük. A csokoládés tortakrémet a tejszínnel és a tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük. A krémet nagy kerek csövű nyomózsákba (kb. 15 mm ø) töltjük. A szélétől kezdve, egymástól kb. 2 cm távolságra két kört rajzolunk, és a közepét kitöltjük. A köztes területeket az áfonyadzsem felével megtöltjük (1. ábra). Rátesszük a másik tortalapot, és kissé megnyomkodjuk, majd ugyanúgy tortakrémmel és a dzsemmel megtöltjük. A felső tortalapot rátesszük, és megnyomkodjuk. A tejszínes-vaníliás tortakrémet a tejszínnel és a tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük. A tortát teljesen bekenjük a krémmel, majd díszítjük.

5

Díszítés

A kekszeket csokoládés dekortollakkal díszítjük. A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk, majd az egyik sarkát kissé kivágjuk. A torta tetejének szélét a tortabevonóval körbe csorgatjuk és kb. egyforma távolságokra hagyunk cseppeket a torta szélén lefolyni.

Díszítés nélkül a torta fagyasztható.

Tetszés szerint más gyümölcslekvárral is elkészíthetjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből