Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mézes fenyők

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Karácsonyi sütivarázs

kb. 14 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézes fenyők

A tésztához:

250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
6 ek. folyékony méz
200 ml tej
2 db tojás (M-es)
85 ml olaj

A díszítéshez:

Dr. Oetker Díszítő Cukormáz piros
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
kb. 14 db hurkapálcika vagy jégkrémpálcika

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C

Légkeveréses: kb. 150 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 Perc(ek)

A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük. Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk. A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből