Flag

Mézes fenyők

kb. 14 darab
Közepes
60 Perc
Karácsonyi sütivarázs cukormázzal díszítve
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A feldíszített fenyőket maximum 2 napig tárolhatjuk dobozban száraz, hűvös helyen.
Recipe Tips
A sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
250 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Sütőpor
200 gbarna cukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 tk.őrölt fahéj
1 kk.őrölt szegfűszeg
6 ek.folyékony méz
200 mltej
2 dbtojás (M-es)
85 mlolaj
A díszítéshez
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
kb. 14 dbhurkapálcika vagy jégkrémpálcika

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 170 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 150 °C


A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük. Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk. A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

  • A feldíszített fenyőket maximum 2 napig tárolhatjuk dobozban száraz, hűvös helyen.
  • A sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).