Flag

Marcipán falatok

kb. 60 darab
Közepes
40 Perc
Ínycsiklandó karácsonyi falatok
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
1 csomagDr. Oetker Marcipán (150 g)
125 gRama margarin (lágy)
75 gporcukor
2 dbtojás (M-es)
150 gbúzaliszt
25 gDr. Oetker Étkezési keményítő
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

A marcipánt kis darabokra vágjuk, a lágy margarinnal együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) selymes masszává keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát csillagfejű nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.


Díszítés

A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.