Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Fordított marcipános almatorta

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Marcipános almás finomság

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fordított marcipános almatorta

A mandula réteghez:

25 g margarin
50 g mandulaforgács
30 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
150 g Dr. Oetker Marcipán

A gyümölcsös réteghez:

3 db szilva
kb. 500 - 600 g alma

A kelt tésztához:

325 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g barna cukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
50 g margarin
250 mililiter langyos tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk. Először mandulaforgáccsal, majd cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral hintjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk és a formában egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és a sütőforma aljában elosztjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd a negyedeket vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen a szilvára rétegezzük. A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 35 - 40 perc

Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk. A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Fordított marcipános almatorta

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 636kJ
152kcal
515kJ
123kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből