Flag

Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával

kb. 8 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Ananász, narancs és a fenséges Bourbon vanília páratlan találkozása
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
700 gananász (előkészítve mérve)
800 gnarancs (előkészítve mérve)
2 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasakDr. Oetker Befőzőcukor 3:1
4 ek.narancslikőr

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
1

Előkészítés

Az ananászt meghámozzuk, a torzsáját eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk, és 700 g-t kimérünk belőle. A narancsot meghámozzuk, a belső fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsfiléket kivágjuk, a maradékot egy kicsit kinyomkodjuk, és a levét szintén felhasználjuk. 800 g narancsfilét és gyümölcslevet kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket, a Bourbon Vaníliás cukrokat és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.