Flag

Almarózsa torta

kb. 10 - 12 szelet
Közepes
120 Perc
Kelt tésztás kényeztetés almával
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kelt tésztához
150 mltej
125 gRama Vajas íz
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
75 gcukor
2 dbtojás (közepes méretű)
Töltelékhez
kb. 50 gRama Vajas íz
2 tasakDr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
kb. 900 galma
Ezenkívül
kb. 75 gsárgabaracklekvár

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarintfelolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 60 - 65 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Picture - Apfelrosetten-Kuchen Step1.jpg

Töltelék: A tésztát kettévágjuk és a tésztadarabokat enyhén lisztezett munkafelületen 35 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk. A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a Finesse-t, majd a lapokat egyenletesen megkenjük. Mindkét lapot hosszában 5 db egyenként kb. 30 x 7 cm-es csíkra vágjuk. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztacsíkokra az almakarikákat egymáson elcsúsztatva ráfektetjük és kicsit a tésztába nyomjuk. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.


Picture - Apfelrosetten-Kuchen Step2.jpg

Az első csíkot a rövidebb oldaláról indítva feltekerjük (az almakarikák eltörhetnek a feltekerés során), majd függőlegesen a tortaforma közepébe állítjuk. A többi csíkot e köré a feltekert csík köré fektetjük. A süteményt sütőpapírral lefedjük, hogy a felülete ne barnuljon meg. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.


Sütés után a süteményt a formában hagyjuk. A lekvárt felforrósítjuk és a még forró süteményre kenjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

  • A sütemény tésztája lefagyasztható.