Paula egy igazán tuti boci, aki imádja a mókát és az izgalmas kalandokat. A puding nagy kedvence, és akkor a legboldogabb, ha barátaival és természetesen veletek közösen élvezheti az ínycsiklandó ízeket!
De valójában milyen összetevők rejtőznek Paula pudingjában? És miért? És egyáltalán hogyan kerülnek foltok a pudingba? Paula megpróbálja elmagyarázni…
A különböző, válogatott alapanyagok és persze a menő foltok teszik Paula pudingját olyan különlegessé. Paula állandóan azon dolgozik, hogy pudingja mindig finomabb és finomabb legyen, és bár foltos barátunk igazán édesszájú, elkezdett kevesebb cukrot használni a pudingban.
Ahogy ti is napról napra változtok, úgy Paula is folyamatosan a ti igényeitek szerint fejleszti a pudingjait. Ma már Paulának kevesebb összetevőre van szüksége, mint a korábban, sőt a cukor mellett a fincsi pudingok zsírtartalmát is csökkentette.
A tej minden finom puding alapja. Nagyon tuti, a Paula pudingok 87%-ban tejet tartalmaznak és ettől lesz azoknak olyan fenséges az íze.
De valójában hogyan kerül a tej a pudingba? A tejet a tehén adja, ezt mindenki tudja! De a tej nemcsak tejből áll. A fejés után először nyerstejet kapunk, ezt utána ínycsiklandó teljes tejjé dolgozzák tovább. A Paula pudingoknál a tejet hőkezelik, lehűtik és végül pudingot készítenek belőle.
A cukrot valószínűleg már ismered kockacukor formájában vagy porcukorként. De valójában honnan származik a cukor? Cukorrépából vagy nádcukorból nyerik ki. De emellett például a tej is természetes módon tartalmaz cukrot, nevezetesen tejcukrot (laktózt). A Paula pudingokban két fajta cukrot találhatsz: tejcukrot és a cukorrépából vagy a nádcukorból származó cukrot.
Egy cukor nélküli puding pedig nem ízlene annyira, mint a kedvenc édességed. Vagy próbáltál már cukor nélkül pudingot enni? Bár Paula továbbra is igazán édesszájú, egyre kevesebb cukrot kever a pudingba. Ezért most csak annyi cukor van a pudingban, amitől kellemesen édes és finom lesz.
A keményítő különböző növényekből nyerhető ki, például burgonyából, kukoricából, rizsből vagy tápiókából. A Paula pudingban módosított tápiókakeményítőt találhatsz. Ez különösen fontos ahhoz, hogy a puding szép krémes legyen.
Kakaó már nagyon-nagyon régóta létezik. A maják és az aztékok is már örömmel használták a kakaóbabot. A kakaóbabot a szüret után szárítják és végül kakaómasszává dolgozzák. A masszából kakaóvajat kipréselik, a maradékot leőrlik és abból készül a már ismert kakaópor, ami a Paula csokoládés pudingnak is jellegzetes finom ízt kölcsönöz.
Paula a kakaó kapcsán az UTZ szervezettel dolgozik együtt azért, hogy a fenntartható kakaótermesztést támogassa. Az UTZ szó egyébként a maja nyelvből származik és azt jelenti, hogy „jó“. A szervezet egy olyan programot támogat, ami a fenntartható kakaó-, kávé- és teatermesztést helyezi előtérbe. A cél az, hogy a földművesek, a munkások és a családjaik életét jobbá tegyük, a természetet és a környezetet megvédjük. És Paula szerint ez nagyon tuti!
A fehérje vagy más néven a protein nagyon fontos az emberi szervezet számára, ugyanis ez az alapvető építőeleme az izmoknak. A a tejfehérje az ínycsiklandó tejből kerül a Paula pudingokba.
A sűrítőanyagokat a folyadék megkötésére használjuk. A Paula pudingokban a karragén, a keményítővel együtt a krémes állag és a különleges foltok miatt szükséges. Csak emiatt fest ilyen mókásan Paula pudingja.
A tipikus Paula vaníliaízt aromával érjük el. Aroma nélkül a pudingnak nem vanília, hanem csak tej íze lenne. Paula és a rajongói imádják a vaníliaízt, ezért szóba sem jöhet, hogy kimaradjon a pudingból.
A karotin színezéket a vaníliapuding foltok igazán sárga színe miatt használjuk. Ez a csokoládépudinggal együtt tuti foltos mintát rajzol a pudingos pohárba.
A pudingot a sűrítés és szavatosság miatt felmelegítjük. A stabilizátor eközben megvédi a tejet attól, hogy megégjen és ez fontos, mert Paula egyáltalán nem szereti az égett ízt.
Paulának nem csak íze tuti, hanem a külseje is. A bocifoltos pudingot nem csak a fiatal rajongók szeretik, hanem a szülők, nagyszülők és minden édesszájú. De pontosan hogyan is kerülnek a foltok a pudingba?
Először az összetevőket, a tejet, a cukrot, a kakaót és a keményítőt vaníliás vagy csokoládés pudinggá főzzük.
Azért, hogy Paula megszokott foltjai megtartsák a formájukat és ne keveredjenek össze, a két pudingot egy különleges technikával öntjük a pohárba. De ez maradjon Paula titka!
Ezek után már kész is a Paula puding, amit végül egy tetőfóliával szorosan lezárunk. Ez azért fontos, hogy a pudingba ne kerülhessen levegő és így elkerüljük a minőségi problémákat. Ennek köszönhetően pedig hűtőszekrényben több mint egy hónapig eltartható a puding.
Persze, csak ha meg tudod állni, hogy megedd.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: