Flag

Szilvás- leveles

kb. 10 - 12 szelet
Egyszerű
60 Perc
Szilvás varászlat leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Felhasználás előtt a zúzott mandulát egy teflonedényben pirítsuk aranybarnára.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
275 gDr. Oetker Leveles tészta
A töltelékhez
1 kgszilva
1 tasakDr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 ek.cukor
400 mltej
némifahéj
2 ek.mandula (összezúzva)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1

Előkészítés

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 5 - 8 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C

2

Elkészítés

A leveles tésztát a sütőtepsibe fektetjük, egy villával több helyen megszurkáljuk és elősütjük.


Töltelék: A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.


A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 32 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • Felhasználás előtt a zúzott mandulát egy teflonedényben pirítsuk aranybarnára.