Flag

Mikulástorta

kb. 12 szelet
Egyszerű
60 Perc
Ínycsiklandó finomság kreatív megoldásokkal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 26 cm)
sütőpapír
Tésztához
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét
100 gbúzaliszt
3 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
150 glágy vaj vagy margarin
100 gőrölt mandula
2 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
150 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
5 dbtojás (M-es)
Töltelékhez
100 gmogyorókrém (szobahőmérsékletű), pl. Nutella®
Díszítéshez
kb. 100 gDr. Oetker Marcipán
1 púpozott ek.porcukor
1 kevéspiros ételszínezék
2 - 3 tk.mogyorókrém
1 tubusDr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
dekor cukorszemek
kb. 3 ek.kókuszreszelék

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) kb. 2 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, a margarint és a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tovább keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.


Sütési idő: kb. 45-50 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Kicsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, hogy a díszítéshez a sima fele legyen felül. A tortalapot hagyjuk teljesen kihűlni.


Töltelék:
A tortalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és mogyorókrémmel megkenjük. Rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomjuk.


Díszítés:
A marcipánt a porcukorral és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd porcukorral megszórt felületen kerek lappá (kb. 15 cm Ø) kinyújtjuk, majd 12 „tortaszeletre” vágjuk. A szeletek csúcsos részére a marcipánsapkáknak ragasztóanyagként egy kis mogyorókrémet kenünk. Rátesszük a sapkákat, és finoman rányomjuk. A marcipán maradékából kis orrokat formázunk. A szemeket és az orrokat dekortollal „ráragasztjuk”, és a sapkának készítünk pompont és peremet is. A dekortollban lévő maradékot a süteményre szakállként felvisszük, azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel és finoman rányomkodjuk.