Flag

Márványkekszek

kb. 60 darab
Egyszerű
60 Perc
Egy falatnyi ünnepi kényeztetés
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Különböző méretű és motívumú kiszúrók (pl. szívek, fenyőfa)
Tésztához
300 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
100 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (M-es)
150 glágy vaj vagy margarin
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez
200 gporcukor
kb. 3 ek.citromlé
piros ételszínezék
zöld ételszínezék

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Picture - marvanykekszek_1

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, a tojást és a vajat vagy a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, és enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik feléből szíveket, a másik feléből pedig fenyőfákat szúrunk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.


Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!



A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.


Díszítés:
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik mázhoz 3-4 csepp piros ételszínezéket cseppentünk és fogpiszkálóval óvatosan áthúzzuk, hogy márványmintát kapjunk (1. kép).


Picture - marvanykekszek_2

Ezt a folyamatot meg kell ismételni, ha az ételszínezék nem látszik elég erősen. A szíveket a lapos felével óvatosan a mázba mártjuk (2. kép), kivesszük, és egy ív sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. A félretett cukormázat ugyanígy készítjük el, csak a mázat kevés zöld ételszínezékkel színezzük és a fenyőket mártjuk bele.